5 Bästa träningsbloggarna 2017

Har du svårt att komma igång med träningen eller är du mest intresserad av vad du bör (och inte bör) äta för att bygga muskler? Tränar du löpning varje dag och vill läsa om denna sport eller är det gymmet som lockar? Oavsett så finns det en blogg som möter dina intressen. Några av de största och mest lästa träningsbloggarna under 2017 är:

traningslara.se

Träningslära presenteras med ”Allt om träning & kost” vilket sammanfattar bloggen riktigt bra. För här är det inte fokus på enbart träning eller enbart kost utan just kombinationen av dessa. Bloggen drivs av Jacob Gudiol och Niclas Neuman vilka skriver mycket faktabaserat och med fokus på olika livsmedel, tillsatser och produkter. Det är inte en blogg för den som vill ha ett lättsmält blogginlägg på 100 ord med en snygg bild – men en underbar blogg för dig som vill lära dig något på djupet.

De som driver bloggen gör det verkligen med hjärta och själ och lyfter upp åsikter och tankar med hjälp av vetenskapliga belägg och referenser. Kanske den bästa bloggen med fokus på vad vi stoppar i oss och hur det påverkar vår träning.

Styrkelappet.se

Styrkelabbet började som ett litet personligt projekt av Daniel Richter men som efter ett tag växt så mycket att bloggen kan titulera som en av de största bloggarna inom muskelbyggande. Han vann även pris för sin blogg 2014 – Guldhjärtat.

Stilen skiljer sig ganska mycket mot Träningslära.se (se ovan). Här är texterna både mer personliga och lättsamma. Han skriver ofta om basövningar inom styrkelyftning men även en del om proteinpulver och andra tillsatser. Via hans blogg går det att ladda hem en gratis E-bok om ”rörlighet för knäböj och marklyft”.

Daniel driver bloggen tillsammans med sin vän Philip och de har bägge en stor kärlek till styrketräning och vill dela med sig av detta intresse. Bloggen blir därmed full av övningar, guider och podavsnitt.

hjarnfysik.blogspot.se

Träning förknippas oftast med fysisk aktivitet men hjärngympa behövs också. Inte minst när det handlar om inställning, psykologi och invant beteende. Hjärnfysik har blivit en av de mer lästa bloggarna inom populärvetenskap mot hjärnan och hur den fungerar. Här finns även stora inslag av löpning då bloggaren själv har det intresset.

Några av de mest lästa inläggen handlar om ”myter”. Författaren tar hål på myter kring det mesta inom träning och kost. Bland annat ”10.000 timmars myten”, ”Myten om åtta glas” och ”Myten om mjölksyra”

Johan Renström, som driver bloggen, håller även föreläsningar inom löpning och är krönikör i tidningen Runners World. På denna blogg är det en blandning av ”allt möjligt”. De som sedan vill fördjupa sig ytterligare kan läsa i hans mer djupblodade blogg ”Hjärnfysikbloggen” som just ligger på den tidnings hemsida.

ankisundin.se/blogg

Anki Sundin har egen hemsida och där en levande blogg som cirkulerar kring det ämne hon är expert inom – näringslära. Hon är nämligen nutritionist. De som är intresserade av näringslära kan med varm rekommendation besöka bloggen och följa hennes inlägg.

Det som gör bloggen lite unik är att hon lagt på ett ytterligare ”lager” genom att koppla samman näringsläran med buinessaspekten. Därmed har hon även fått följare inom återförsäljare och företag inom branschen.

Anki är en av Sveriges mest kända näringsfysiologer och blir ofta anlitad som expert, föreläsare eller vid work shops kring ämnet. Utöver att skriva i sin blogg skriver hon återkommande i magasinen Body samt MåBra. Dessutom blir det sporadiska gästspel i andra magasin som vill ge sina läsare något inom näringslära och inte minst med aspekten mot business.

Anki anlitas även av företag som CSV-konsult. I jobbet hjälper hon företag att identifiera och utveckla hållbara samarbeten och processen som leder företaget framåt mot det mål som man har.

Annikasjoo.se

De flesta känner igen Annika Sjöö från Let´s Dance där hon ett par år var en av proffsdansarna. Men idag är hon mer känd som kostrådgivare, föreläsare och inte minst bloggare.

Bloggen uppdateras i stort sett varje dag och här bjuder hon sina läsare på enkla, eller tuffa, träningsövningar men även recept och inspiration. Recepten är speciellt uppskattade då de det är minimalt med socker och tillsatser och fritt från gluten och mjölk. Det är därmed många med allergier som följer bloggen även om man inte har lika stort intresse för träningsdelen.

Ett flertal blogginlägg handlar om hennes liv i Göteborg, hennes vardag och arbetsliv. En lättsam blogg att följa och som därmed följs av en bred intresseskara.

Hon driver företaget Healthy Business Gbg som erbjuder föreläsningar, kostrådgivning och liknande verksamhet inom hälsa och träning. Hon har även hunnit med att skriva två kokböcker och två träningsböcker.

Ptfia.se

Sofia Sjöström skriver en hel del i tidningen Amelia, driver webbkurser samt skriver böcker med fokus på hälsa. Tidigare var hon personlig tränare (Pt) men efter att blivit utbränd valde hon att lägga den karriären bakom sig. Däremot lever namnet vidare kvar i bloggnamnet.

Hon skriver ofta om den ”balans” alla måste hitta i vardagen. En balans mellan träning, vila, jobb, fritid osv. Om balansen inte finns där är risken betydligt större att man kommer i obalans vilket kan resultera i utbrändhet m.m.

Bloggen bjuder på inspirerande läsning om hennes väg tillbaka från utbrändheten genom träning, kost m.m.

Sofia driver eget företag sedan 2011 med olika grenar. Men det som går som en röd tråd genom verksamheten är just hälsa, livsstil och att må bra. Detta med inslag av en stor portion träning (som ska vara rolig).

Med åren har följarskaran ökat på bloggen och idag är hon mycket känd inom träningskretsar. Det har gjort att flera företag skapat samarbeten med henne. Bland annat är hon ambassadör för det finska mejeriföretaget Valio. Hon går även att lyssna på i Pod-sammanhang via poddarna Ofiltrerat samt Omänskligt.

Hon sammanfattar själv sin blogg som ”En mänsklig hälsoblogg om träning, mat, stress, vardag och det här med att försöka skapa balans”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *