7 Bästa inredningsbloggarna 2017

År 2016 instiftade tidningen Elle ett extra pirs på  ”ELLE Decoration Swedish Design Awards”. Priset var Årets inredningsbloggare och sedan dess har tidningen årligen nominerat 10 bloggare som sedan fått slåss om titeln. Det är läsarna som fått skicka in och nominerat olika bloggar och av de nominerade har sedan finalisterna plockats ut av personal på Elle. Helt klart är att de bästa inredningsbloggarna är representerade i detta urval. Bland de bästa 2017 finns:

34kvadrat.metromode.se

Emelie Ekman driver bloggen 34kvadrat där hon bloggar om hur hon inreder sitt hem, skulle vilja inreda sitt hem och hur hon ser på inredning överlag. Även om många inlägg har sponsrade länkar eller annonslänkar så lyckas hon balansera på den fina tråd som krävs för att både kunna tjäna pengar på bloggen och locka läsare till sig.

Bilderna är detaljerade och ger en känsla för hur inredningsdetaljerna upplevs på plats. Bloggen uppdateras mycket ofta och bjuder på personliga reflektioner, mode, inredning och vardag. Den låg länge på Baam.se men flyttades sedan till Metromode.se.

Blogg.skonahem.com/addsimplicity

Jannice Wistrand bloggar på Sköna Hem om inredning, vardag och sitt yrkesliv. Hon bor i ett 1700-tals hus och har därmed en fantastik möjlighet att applicera sina kunskaper i praktiken – vilket hon också gör.

Utöver att blogga jobbar hon som Feng Shui-konsult, föreläsare samt driver en podd. Däremot har inredning inte alltid varit hennes största intresse. Hon utbildade sig till civilekonom med fokus på reklam, marknadsföring och ledarskap. Efter utbildningen jobbade hon även som marknadschef några år innan hon lät sin kreativa ådra ta över. Lösningen blev att starta ett eget företag med fokus på inredning och Feng Shui.

Hon har bland annat gått inredningskursen som hålls av Sköna Hem, läst Design teori på högskolenivå samt auktoriserat sig i Feng Shui. För henne är yoga och inredning inte två vitt skilda intressen utan sitter ihop gällande helhetssynen.

Annagillar.se

Annagillar är bloggen där Anna Mårselius skriver om det hon gillar inom inredning. Utöver inredning finns även en del inlägg om hennes vardag, foto och allmänna tankar. Men helt klart är det inredning som dominerar. I hennes kategorier kan man exempelvis välja mellan att läsa om inredning i Kök, Vardagsrum eller Barnrummet m.m.

Hon är mycket duktig på att foto och skapa estetiska collage vilket höjer bloggen till en nivå över flera av hennes ”bloggkonkurrenter”. Det känns som om bilderna är tagna direkt från ett inredningsmagasin eller liknande. En del av inläggen består just enbart av bilder med en mycket kort kommentar på slutet. De står på egna ben vilket skapar en härlig mix.

Hon jobbar med inredning och som stylist och de som enbart vill se bilderna kan se dessa på Pinterest.

daniellawitte.elledecoration.se

Daniella Witte beskriver sitt intresse för inredning som ”nästan nördig”. Det märks också på bloggen att hon älskar inredning vilket är grunden för att lyckas bra med en blogg inom denna bransch. Det är inredning, naturen och vackra miljöer som många blogginlägg handlar om. Den inredningsstil som hon mest skriver om är ”en jordnära interiördesign”. Det ska vara mycket hemkänsla – men den kan skapas på ett flertal olika sätt. Bloggen drivs på Elledecoration vilka är de som står bakom bloggpriset ”Årets inredningsblogg”.

designbymirelle.se

Mirelle är inredare och homestagingkonsult samt driver bloggen Designbymirelle.se. Verksamheten drivs genom det egna företaget med samma namn som bloggen.

I likhet med många andra inredningsbloggar så handlar inläggen inte enbart om inredning utan här samsas även en del inlägg kring resor och vardagen. Att bloggen är en del av hennes företag syns mycket tydligt då hon på bloggen presenterar sina tjänster inom inredning. Det är bland annat Homestaging, nätbaserad inredningskonsultation och inredningskonsultation. Däremot är inte blogginläggen ”säljande” på något vis utan upplevs mer personliga och inspirerande.

Självklart är det många och stora bilder inläggen där hon visar upp små, eller lite större, inredningsdetaljer som hon möter i vardagen.

helenalyth.se

Helena Lyth driver en populär inredningsblogg där hon främst skriver om pyssel, inredning och recept. Men även andra inslag kan dyka upp som ”kan få dig inspirerad”. Hon vill att bloggen ska ”inspirera till vardag och fest”.

Hon bor tillsammans med sin familj i en funkisvilla i stadsdelen Bromma strax norr om Stockholm. Hit flyttade de 2013 och sedan dess har hon jobbat med inredningen – något som hon inte anser sig bli klar med på länge. Hon ser sig själv som extremt pysslig och kreativ något som absolut återspeglar sig bloggen.

Hon jobbade tidigare inom reklambranschen (Art Director) men sa upp sig 2015 för att jobba mot Adlibris som content manager. Nu håller hon även föreläsningar, workshops och anlitas ibland som ”pysselexpert” inom media. Hon har bland annat medverkat i Nyhetsmorgon i TV4, P4 och P5Stockhoilm.

De som tydligare vill se hur hon bor kan via SVTplay se programmet ”Vem bor här?” som sändes 2016.

johannabradford.se

Johanna Bradford drev sin blogg länge på domänen med sitt egna namn. Men i november 2017 blev det klart att hon flyttar sin verksamhet till Elledecoration.se. Därmed lyckas Elle knyta till sig ännu en av de större inredningsbloggarna och skapa ett starkare varumärke online.

Hon började med att blogga 2009 och både då som nu skriver hon om inredning, sitt boende och sin vardag. Fram till 2017 har hon, och hennes familj, flyttat nio gånger så det har varit ett flertal hem som läsarna har fått bekanta sig med.

Bloggen består av en hel del inspiration, tankar och idéer kring inredning. Men här ryms även annat. Hon beskriver själv bloggen som att hon delar med sig av inspiration oavsett ämne och varifrån den kommer. Hennes blogg är idag så stor att det är hennes yrke att driva den framåt. Men utöver det får hon även vissa uppdrag inom exempelvis styling, PR och workshops.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *