7 Bästa modebloggarna 2017

En del följer modebloggar för att få inspiration och idéer till nya kollektioner. Då handlar det främst om att hitta bloggare som har ungefärlig samma smak och stil som en själv. Andra följer dessa bloggar för att få kunskap om nya trender och läsa olika åsikter om händelser i modevärlden. De bästa modebloggarna är de som kombinerar detta. De har rätt stil på kläderna, rätt still på skrivandet och något som gör att läsarna vill följa dem. En (delvis partisk) lista över de fem bästa modebloggarna är:

Elsaekman.se

Elsa Ekman bor i Stockholm och jobbar både som modell och bloggare. En kombination som hon lyckats mycket bra med genom att blogga med en lekfull, personlig och inspirerande stil. Modet har starka inslag av urban streetstyle. Självklart mixar hon in flera inlägg om hennes vardag vilket gör att man som läsare får ett vidare perspektiv på hur hon ser mode, samhället och livet överlag. Som många andra bloggare kan hon även följas på Instagram m.m.

Pamela.metromode

Pamela Bellafesta har värvats av Metro och bloggar därmed på Metromode.se. Eftersom hon är ett stort och etablerat namn inom modevärlden är det många som väljer att följa hennes blogg. På Metro är hon modechef och utöver det jobbet är hon även stylist. I likhet med Elsa Ekman så kombineras alltså både bloggning om mode med ett yrke inom modebranschen. En kombination som därmed ger lite extra tyngd åt det hon bloggar om.

Bloggen är en blandning av skönhet, mode, inspiration och vardag. Utöver bloggen som kan navigeras genom olika kategorier så går det att välja ”Mina favoriter”. Det är webbshop som visar upp de plagg som Pamela själv prioriterar. Den som klickar på något av plaggen blir direkt omdirigerad till den webbshop som säljer plagget. En enkel och smidig service som gör att man snabbt kan klicka hem de plagg som Pamela har, rekommenderar eller av annan anledning har i shopen.

Hanna.elle.se

Även Hanna Stefansson har valt att blogga under ett större företag/magasin. I detta fall är det Elle. Hon kommer från början från Göteborg men bor nu i Stockholm. Hennes modestil brukar ibland beskrivas som ”fingertoppskänsla” vilket det är lätt att hålla med om. En mycket personlig stil som ändå inte sticker ut för mycket. Hanna lyckas helt enkelt att fånga upp trender och applicera de i sin unika stil.

Bloggen består självklart mycket av mode men här finns även inslag av nöjeslivet, resor, vardagen och att leva livet. Efter att ha jobbat som Market Manager ett tag jobbar hon nu enbart med att blogga. Utöver bloggen tar hon även mindre uppdrag inom exempelvis foto och styling. Med en av sina vänner, Johanna Bradford, driver hon också workshops.

Petra.metromode.se

I likhet med Pamela Bellafesta så bloggar Petra Tungården på Metromode.se där hon är en av de tyngsta modeprofilerna. Hennes blogg är en härlig mix av mode, hälsa, mat, resor och vardag. Men samtidigt är det just mode som går som en röd tråd i de allra flesta inläggen. Hon är även öppen med att visa upp sitt hem, renoveringar som sker och sin vardag. Genom att läsarna får ta del av hennes privatliv blir bloggen också mycket personlig och inbjudande.

 

Sofissnapshot.com

Med hennes namn på bloggen är det tydligt att Sofi Fahrman inte bara har ett stort intresse för mode utan även att fånga dagen med härliga snapshots. Bilderna är helt klart något som gör bloggen läsvärd då hon lekfullt använder kameran i vardagen, på fester och oväntade tillfällen.

Sofi började sin modekarriär på svenska Elle och gick därefter över till Aftonbladet där hon fick möjligheten att starta upp och driva Sofis Mode. En avdelning hos Aftonbladet som snabbt fick en stor följarskara. Det digitala magasinet uppdaterades varannan vecka med inspiration, tankar, bilder m.m. med fokus på modebranschen.

Hennes personliga blogg kan följas på Sofissnapshot.se och har liknande vinkel även om uppdateringarna sker oftare och det skapas en mer personlig prägel. Utöver att blogga har hon även skrivit fyra böcker.

<iframe width=”707″ height=”398″ src=”https://www.youtube.com/embed/TESg18_xBPA” frameborder=”0″ gesture=”media” allow=”encrypted-media” allowfullscreen></iframe>

 

Chrystelle.baaam.se

Chrystelle sprudlar av glädje och delar gärna av med sig av sina positiva tankar om livet, mode och sin vardag. Det är svårt att inte bli smittad av den energi hon har i både bilder och text. Modet är tufft, urbant och blandar både färgstarkt med mer dämpade färger. Men de ger ofta en känsla av attityd och personlighet – precis vad Chrystelle även förmedlar.

I november 2012 började hon blogga på Rodeo.net och flyttade sedan bloggen vidare till Metro ett tag innan den gick vidare till Baam.se där hon nu i slutet av 2017 har sin blogg aktiv.

Med så många som följer bloggen är hon en uppskattad influencer vilket gör att hon regelbundet får förfrågningar från företag gällande sponsringar. De inlägg som är samarbeten med företag är däremot mycket bra skrivna och smälter in på bloggen.

Emeliewikstrom.se

Emelie Wikström arbetar som stylist och har därmed lång erfarenhet av mode och skönhet. Det är något hon delar med sig av på bloggen som i början låg på Nouw.com men som sedan flyttades till Metromode och till sist till egna domänen.

Hon kommer från början från Borås och låter blogginläggen handla om mode, skönhet, resor och olika trender. Modemässigt har hon en stor kärlek till ”tidlösa plagg” och därmed plagg som anses vara klassiska och som finns i de flesta garderober. Men som hon visar på sin blogg handlar mode inte alltid om att köpa det nyaste, följa alla trender och växla upp garderoben ofta. Med rätt basplagg och en känsla för kombinationer skapas ett snyggt modernt mode ändå.

År 2017 valde hon att stå på egna ben och startade bloggen på egen domän och lämnade därmed Metro. Hennes dröm om att kunna arbeta som personlig stilrådgivare slog även in det året vilket hon var otroligt nöjd med. Bloggen håller samma stil som tidigare så läsarskaran kommer knappast att avta. Däremot blir layouten annorlunda och möjligheten för henne att helt bygga nya samarbeten större.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *