Café utökar med fyra nya bloggare

Café, som är ett av de största modemagasinen i Sverige riktad mot män, satsar hårt inför 2018 genom att utöka bloggskaran med fyra nya bloggare. Magasinet har lyckats kombinera en lyxig printprodukt med en stor digital närvaro där bloggarna fyller en stor funktion.

Modemagasinet Café startades 1990 och har haft samma fokus sedan dess, att vara det ledande mode- och livsstilsmagasinet för män. Däremot har magasinet utvecklats otroligt och detta inte minst med en breddad digital närvaro. Deras webbplats är byggd som ett komplement till tidningen, vilket gör att läsare av tidningen kan lockas till webben – och vice versa.

Många dagstidningar och magasin har länge brottats med lönsamhet just eftersom så mycket material finns tillgängligt online men här har Café lyckats balansera bra mellan tillgänglighet, exklusivitet och utbud. Något som många besökare på webbplatsen uppskattar är att följa de bloggare som regelbundet uppdaterar sina bloggar med texter om vardag, sport, hälsa m.m. Personliga texter med inslag av både fakta, inspiration och kåserier.

Samtidigt har magasinet fått en stor ansiktslyftning under 2017. Detta med hjälp av art director Elisabet Magnusson som började på magasinet samma år. Tidningen har fått en mer modern stil och hemsidan har även uppdaterats med innehåll och design.

Fler bloggare

Genom att ytterligare satsa på den digitala närvaron vill man nå nya läsare och även ge nuvarande besökare ett större mervärde. Av den anledningen kommer följande fyra personer att blogga på Café från och med 2018:

Jerka Johansson – Jerka arbetar som skådespelare och känns bland annat igen från den uppskattade Tv-serien ”Bonusfamiljen”. Hans bloggande kan ses som ett tvärsnitt från den serien. Han kommer nämligen att skriva om filmindustrin och att jobba bakom kulisserna samt en hel del om relationer. Däremot kanske det inte blir lika skruvat och dragit till sin spets som i Bonusfamiljen.

Emil Åreng – Emil är inte bara lokalkändis i Umeå utan har gjort sig känd som en ”frispråkig dryckesexpert”. Han arbetar som bartender och författare och kommer en hel del att blogga om olika ädla drycker. De som läst något av Emil tidigare vet att det mycket väl också kan nämnas en del annat från samhället som han har åsikter om.

Nisse Edwall – Nisse har drivit en podd under längre tid där han berättar om sitt liv som pappa. Han är även känd som en rolig och underhållande krönikör. I likhet med hans podd och sina krönikor blir det en hel del bloggande om att vara förälder – på både gott och ont.

Jonas Öhman – Jonas är expert på manlig skönhet och kommer därmed att blogga mycket kring produkter, tips och tankar kring detta ämne.

Dessa fyra kommer att komplettera bloggskaran som redan tidigare bestod av sju bloggare. Utöver att det blir fler bloggare blir det även fler ämnen som täcks av dessa. Det har tidigare varit mest fokus på mode, musik och livsstil. Nu kommer läsare även få ta del av mer tips inom skönhet, drycker och relationer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *