Daniel Collin börjar blogga på Resumé

Med lång erfarenhet av mediavärlden och kommunikationsbranschen kommer Daniel Collin kunna tillföra nya aspekter och vinklar via sin blogg på Resumé. Bloggen heter ”I huvudet på Daniel” och kommer cirkulera kring hur företag agerar- och inte agerar.

De senaste 20 åren har Daniel Collin jobbat inom mediavärlden, senast på mediabyrån MEC. När han nu lämnat jobbet på MEC öppnades möjligheten till att få blogga på Resumé. Att blogga är något han ser fram emot då uttrycksformen är relativt öppen och vid. I intervjuer inför lanseringen av bloggen har han sagt att den kommer handla om ”företags agerande och icke-agerande”. Det handlar alltså inte alltid om vad ett företag gör för att utvecklas och gå vidare – utan även vad man inte gör.

Därmed kommer det finnas inslag av kommunikation, värderingar och olika företags olika egenskaper i bloggen. Detta med ett brett anslag vilket gör att bloggen vänder sig till de flesta som har intresse mot företagande eller utveckling överlag.

Tanken är att bloggen ska ge läsaren möjlighet att reflektera över olika situationer och egenskaper. En del kommer enbart följa bloggen som rolig läsning medan andra troligtvis får en tydligare Aha-upplevelse. Delvis blir det lite utmanande och reflekterande samtidigt som den har inslag av lite mer lättsammare delar.

Inte oväntat kommer han även ta upp hur digitaliseringen påverkat mediabranschen och hur detta påverkar framtiden. I en intervju till Resumé säger han att digitaliseringen just är den mest brännande frågan för tillfället inom denna bransch.  Men helt teknikfrälst är han inte utan kan ibland bli ”allergisk” när fokus blir för stort på de tekniska lösningarna. Ibland blir människor helt enkelt för teknikbundna och ingenjörsdrivna i hur man tänker kring tekniken.

Lämnade MEC i somras

 I juni i år blev det offentligt att Maxus samt MEC går samman till ett bolag. Det blev då Martin Hugosson från Maxus som fick ta ansvaret och Daniel Collin valde att kliva av efter att nya organisationen lagt sig. Collin hoppade alltså inte av med omedelbar verkan utan stannade kvar i företaget under hösten 2017 för att hjälpa till med den nya organisationen. Men att han sedan skulle gå vidare var han ganska klar med.

När Resumé frågade honom (i juni) om han skulle bli kvar inom företagsgruppen svarade han att han var sugen på att gå vidare och göra något annat. Exakt vad var då inte klart. Däremot var han tydlig med att kommunikation är ett stort intresse och något han ville jobba med.

Efter att han helt kunde lämna företaget har Collin haft semester ett tag och ett av de nya uppdragen har alltså blivit att blogga på Resumé. Därmed har han även följt sitt intresse då bloggning minst sagt kan sägas höra till dagens moderna kommunikation.

På Resumé finns sedan tidigare exempelvis Unn Edberg, Jakob Mjöbring och Johan Såthe som bloggare. Dessutom ett flertal andra experter inom sitt område. Att Resumé nu kan utöka bloggskaran med Daniel Collin gör knappast deras bloggutbud mindre intressant för de som har intresse marknadsföring, PR och kommunikation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *