Sara Dahlströms blogg är nominerad till ”Årets Nätängel 2017”

År 2010 opererades Sara Dahlström och en tumör på hypofysen togs bort. De mediciner hon var tvungen att äta gjorde att viktkurvan snabbt pekade rakt uppåt. Lösningen blev träning som både var lockande och effektiv. Det är bland annat kring kroppsideal och träning som hennes blogg handlar och som gjort att hon nominerats till ”Årets nätängel 2017”

I tre år har försäkringsföretaget MySafety gett ut ”Årets nätängel”. Priset är uppdelat i fyra olika kategorier och Sara är nominerad till huvudpriset. I nominering blir Sara beskriven som ”Strongwoman som inte tar skit från någon” men som samtidigt har en röd och tydlig tråd genom sitt engagemang vilket är ”Älska dig själv”

De övriga som är nominerade i samma kategori är Helena Mayer, Tv-profilen Stina Wolter samt fotbollsspelaren Diago Martinez.

Ny nomineringsprocess

I år valde MySafety att ha en ny nomineringsprocess mot tidigare år. De skapade en nomineringsprocess där alla som ville nominera någon kunde göra detta. Det gjorde att det totalt kom in ungefär 500 olika nomineringar. En viss fördel fanns även med detta då fler blev uppmärksammade för vad man gör i kampen mot näthatet. Även om de inte gick vidare till de fåtal som till slut blev nominerade så har man i alla fall uppmärksammats.

Under vägen tillbaka hittade Sara glädjen i träningen

När Sara först började med träning var det knappast med någon större positiv känsla. Det var som ”självplågeri” berättar hon i en intervju till 24Kalmar.se. Men det skulle vändas. Den tråkiga och enformiga träningen med fokus på kondition byttes ut till muskelbyggande och att lyfta tyngre vikter. Här hittade hon både inspiration, motivation och skapade därmed snabbare resultat.

Efter ett tag lade hon fokus på att kunna vara med i tävlingen Strongwoman vilket är kvinnors motsvarighet till Strongman. Tävlingarna går ut på att deltagarna tävlar i att lyfta däck, dra lastbilar, rulla stora stenklot osv. Det är tyngdlyftning men under andra former än vad man är vad med att se på gym. Tävlingsformen är även mycket publikvänlig och deltagarna samlar poäng i flera olika grenar.

För Sara blev Strongwoman ett konkret mål att kämpa mot och därmed kunde hon träna för att nå ett specifikt mål – inte för att gå ner i vikt. Hon återkommer ofta till att det viktigaste är vad man presterar – inte hur man ser ut.

Med hennes historia så är det alltså inte oväntat att hon bloggar om träning, om att vara den man är och kroppspositivism. Hennes blogg Fitnessfeministen har tusentals följare och både text och bild har stort fokus på att vara nöjd med sitt utseende. Då blir även träningen betydligt roligare. För det är stor skillnad på att träna för att ändra sitt utseende (gå ner i vikt) mot att träna för att nåt ett specifikt träningsmål. Detta oavsett om det är att lyfta en specifik vikt, springa ett maraton eller kunna vara med i Strongwoman. Det handlar om att fokusera på det positiva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *